کی با من جورتره؟
آخرین بروزرسانی: 1402/05/23این مثلث است.مثلث عاشق این بود که با دایرهها قل بخورد. اما گاهی احساس میکرد کمی با بقیه متفاوت است.
این مثلث است. مثلث عاشق این بود که با دایرهها قل بخورد. اما گاهی احساس میکرد کمی با بقیه متفاوت است. برای دایرهها مهم نبود که یکوقتهایی مثلث بیهوا و ناگهانی به آنها بخورد، ولی برای خود مثلث خیلی مهم بود! مثلث احساس میکرد جلوی دستوپای آنها را میگیرد... پس تصمیم گرفت جایی را پیدا کند که واقعاَ با آن جور باشد.
کتاب «کی با من جورتره؟» داستانی ساده اما پر مفهوم است و به شکلی نرم و زیبا، کودک را با انواع اشکال هندسی و تفاوتها و تشابههایشان آشنا میکند، و البته در خلال این تفاوتها به ما یادآوری میکند که همین تفاوتها در کنار یکدیگر معنا پیدا میکنند و میتوانند اشکال جدیدی بسازند.
خیلی از ما تصور میکنیم که باید کاملا شبیه به دوستان یا نزدیکانمان باشیم. گاهی اوقات تفاوتهای طرف مقابل را برنمیتابیم و گاهی اوقات تلاش میکنیم خودمان را شبیه به بقیه کنیم. حتی گاهی تصمیم میگیریم تنها در جامعهای از افراد که شبیه به ما هستند، زندگی و رفتوآمد کنیم. اما واقعیت این است که آنچه که منجر به خلاقیت و سازندگی میشود، تنوع دیدگاهها و نظرات است. پذیرش تفاوتهای فردی و ستایش آن، مفهوم مهمی است که کتاب «کی با من جورتره» به آن اشاره میکند. پذیرش تفاوتها، همکاری و کار گروهی میتواند زندگی ما را آسانتر کند و تجربههای جدید و متنوعی در اختیار ما بگذارد.
مثلث از قل خوردن با دایرهها خیلی خوشش میآید، اما گاهی اوقات، وقتی نمیتواند مثل دایرهها قل بخورد ناراحت میشود. البته که دایرهها او را همینطور که هست دوست دارند، اما مثلث تصمیم میگیرد برود به جایی که همه دقیقا با او جور باشند و دوستانی دقیقا شبیه به خودش پیدا کند. او مربعها را پیدا میکند و کلی بازیهای جدید باهم انجام میدهند، اما بعد متوجه میشود که نمیتواند به دوستان جدیدش کمک کند تا برج بسازند. نوک تیز او باعث میشود همهی مربعها بریزند پایین! البته که برای مربعها اهمیتی ندارد و بازی کردن با او را دوست دارند، اما او باید برود سراغ دوستانی که درست شبیه خودش باشند! گروه بعدی ششضلعیها و ستارهها هستند. همانطور که میتوانید حدس بزنید با وجود دوستانه بودن برخورد آنها، مثلث به جستجوی خود ادامه میدهد. تا بالاخره به مثلثها میرسد. جستجو پایان مییابد و مثلث میتواند خوشحال و بدون دردسر با دوستانی که درست شبیه خودش هستند بازی کند. اما… بنظر میرسد آنقدرها هم که مثلث انتظار داشت به او خوش نمیگذرد! او نمیتواند هر بازیای که دلش میخواهد را با مثلثها انجام بدهد. آنها نمیتوانند با هم قل بخورند، یا با هم برج بسازند… و اینجاست که مثلث تصمیم جدیدی میگیرد.
تصاویر کتاب در عین سادگی بسیار گویا هستند و بر تفاوتهای هر کدام از اشکال هندسی تاکید میکنند. تصویرگر، هرکدام از اشکال هندسی را با رنگی واحد نقاشی کرده است: مثلاً دایرهها آبی هستند، مثلثها زرد، مربعها قرمز و… اما نکته اینجاست که برای مثال، هیچکدام از دایرهها دقیقاً همرنگ دایرهی دیگری نیستند و هرکدام طیفی از رنگ آبی را دربرمیگیرند. بدین ترتیب، نویسنده و تصویرگر حتی بین اشکال یک دسته (دایره، مربع، مثلث و ...) نیز تفاوت قائل شدهاند. در حقیقت، آنها بر این نکته تاکید دارند که هیچکدام از اشکال، دقیقاْ شبیه به هم نیستند، حتی اشکال هندسی مشابه نیز تفاوتهای کوچک دیگری دارند.
یکی از ویژگیهای خلاقانهی کتاب، ترکیب اشکال هندسی برای ساخت چیزهای دیگری مثل بالن، قایق، موشک، بستنی و … است. در پایان مطالعهی کتاب میتوانید از کودک بخواهید که با استفاده از اشکال هندسی نقاشی دلخواه خود را بکشد، او میتواند فقط از یک نوع از اشکال هندسی و یا ترکیبی از آنها استفاده کند و در پایان تصمیم بگیرد بهنظر او کدام روش بهتر است؟
کتاب "کی از همه با من جورتره؟" به نویسندگی نائومی جونز و ترجمهی معصومه نفیسی توسط نشر مهرسا به قیمت 25 هزارتومان روانهی بازار کتاب شد.
ادمین پشتیبانی
پشتیبان سایت
دیدگاه کاربران
ورود به سیستم جهت ثبت نظر