کتاب زندگی خوب و بسنده

 آخرین بروزرسانی: 1402/11/01

کتاب «زندگی خوب‌ و ‌بسنده» به نویسندگی آورام آلپرت با لحنی صمیمی و استدلال‌هایی نافذ و گیرا ثابت می‌کند تعهد نهادینه و اغلب ناگفته‌مان به برتری‌جویی مانع بهبود وضع سیاسی، اجتماعی و اقتصادی ما می‌شود.

شاید آموختنِ طلبِ زندگی خوب و بسنده کلید تحول اجتماعی باشد.

ما در جهانی زندگی می‌کنیم که یکسره، حول برتری‌جویی می‌گردد. گویی همواره ناگزیریم در میان ثروتمندترین‌، قدرتمندترین‌ یا مشهورترین‌ افراد جایی برای خودمان بیابیم. این کتاب شرح می‌دهد که هیچ‌کس از این نظم اجتماعی رقابت‌محور نفعی نمی‌برد و زیستن راه‌ و رسم دیگری هم دارد.

آورام آلپرت در این کتاب نشان می‌دهد که دغدغه‌ی برتری‌جویی ما را دچار تنش و اضطراب بی‌وقفه می‌کند، به روابط‌‌مان آسیب می‌رساند، به نابرابری گسترده‌ی سیاسی و اقتصادی دامن می‌زند و محیط‌زیستمان را به ویرانی می‌کشاند. آلپرت توضیح می‌دهد که چطور می‌توانیم از جهان‌بینی برتری‌جویی دست بکشیم و جامعه‌ای بسازیم که در آن همه بتوانند شکوفا شوند و ببالند. وقتی کمتر درگیر رقابت با یکدیگریم، می‌توانیم معنا و هدفی تازه در زندگی بیابیم، نیازهای مادی و عاطفی‌مان برآورده می‌شود و از فراغت بیشتری در زندگی بهره می‌بریم.

بااین‌همه، آلپرت آرمان‌شهری دروغین را وعده نمی‌دهد، بلکه تأکید می‌کند که زندگی هرگز نمی‌تواند بهتر از خوب ‌و‌ بسنده باشد، چون به‌ ناگزیر همیشه با حوادث و مصیبت‌هایی مواجهیم که مهارشان از دست‌مان خارج است. بنابراین، دیگر نباید انسان‌ها را به دو دسته‌ی برندگان و بازندگان تقسیم کنیم و باید مطمئن شویم همه از منزلت و کفایت سهمی برابر ببرند. کتاب روشنگر و بحث‌برانگیز «زندگی خوب ‌و ‌بسنده» نشان می‌دهد که چطور می‌توانیم به‌ جای اینکه در گیرودار رقابت نفس‌گیر برای رسیدن به رأس هرم یکدیگر را از میدان به‌ در کنیم، با همکاری هم زندگی خوب‌ و‌ بسنده‌ای برای همه به ارمغان آوریم.

این کتاب به نویسندگی آورام آلپرت و ترجمه‌ی نگار شاطریان در قطع پالتویی و شومیز در 350 صفحه توسط انتشارات بیدگل روانه‌ی بازار کتاب شده است.

ادمین پشتیبانی

پشتیبان سایت

دیدگاه کاربران



ورود به سیستم جهت ثبت نظر